Vacature omschrijving


Word jij onze digitale bodyguard?

Functionaris gegevensbescherming (24 uur)

Vind jij privacy ook zo belangrijk, zeker in deze tijd van datalekken, cyberaanvallen en bedrijfsspionage? Wil jij graag meedenken en –doen hoe we ervoor zorgen dat de bescherming van persoonsgegevens bij de provincie gegarandeerd is? Heb jij de kennis, ervaring en vaardigheden op dit gebied of ben jij de beginnende jurist met affiniteit voor ICT die zich hier volledig voor in wil zetten? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren!

Wat ga je doen?
Je informeert en adviseert de organisatie over de verplichtingen voortvloeiend uit wet- en regelgeving op het gebied van de verwerking van persoonsgegevens. Je ziet toe op de naleving van de wettelijke bepalingen en op de naleving van het provinciale beleid met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens. Je adviseert over privacy impact assessments en je ziet toe op de uitvoering daarvan. Je werkt samen met de Autoriteit Persoonsgegevens en treedt op als contactpunt voor deze in verband met aangelegenheden rond de verwerking van persoonsgegevens. Je bent het aanspreekpunt voor betrokkenen voor alle zaken die verband houden met de verwerking van hun gegevens en met de uitoefening van hun rechten. Je adviseert het bestuur, management en medewerkers over de bescherming van persoonsgegevens en werkt daarbij nauw samen met de adviseur informatiebeveiliging en de juridisch adviseur privacy. Je doet voorstellen voor beleid en stelt waar nodig nieuwe interne privacy gedragscodes op. Je hebt een eigen bevoegdheid waarbij je rechtstreeks rapporteert aan het college van Gedeputeerde Staten.

Je komt terecht in het team Informatie van de eenheid Bedrijfsvoering waarin je zelfstandig adviseert over en onafhankelijk toezicht houdt op de naleving van de AVG en andere relevante wet – en regelgeving. Je informeert en adviseert enerzijds en houdt toezicht en controleert anderzijds. De inschatting is dat in de opbouwfase de nadruk meer op informeren en adviseren ligt. Na deze fase gaat de focus naar verwachting meer richting toezichthouden/controleren. Voor de opbouwfase is gekozen om de functie bij team Informatie onder te brengen, waarbij hij/zij tevens deelneemt aan het juridisch adviseursoverleg. We zoeken een collega voor 24 uur per week.

Wat breng jij mee?
Heb jij affiniteit met ICT, informatiebeveiliging, juridische zaken en interne beheersing (control, governance, compliance)? Beschik jij over een bestuurlijke antenne? Ben je onafhankelijk, integer en kan je goed omgaan met belangentegenstellingen en privacyvraagstukken? Heb je kennis van de provinciale organisatie en haar taken? Wij zijn op zoek naar iemand met een academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde opleiding Nederlands Recht of een andere relevante academische opleiding. Voor deze functie is actuele kennis van privacywetgeving zoals de Wet bescherming persoonsgegevens en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) een vereiste.

Over de eenheid
Je gaat aan de slag bij de eenheid Bedrijfsvoering, een van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. Je collega’s daar zijn professioneel, betrokken en trots op hun vak en vakkennis. Elke dag zorg je er samen voor dat de organisatie kan worden bestuurd. Zo kunnen de collega’s van andere eenheden zich optimaal op de uitvoering van de provinciale kerntaken richten.

De provincie Overijssel is een toonaangevende overheidsorganisatie. Bij ons krijg je te maken met een volledig digitale beleidscyclus, een modern arbeidsvoorwaardenbeleid en een kantoor ingericht op basis van het Nieuwe Werken. Het hoofd van je eenheid geeft leiding aan de besluitvorming over bedrijfsvoeringactiviteiten. Dit gebeurt via het organisatiebrede Bedrijfsvoeringsoverleg. Jouw werkzaamheden en je rol zijn samen te vatten in drie onderdelen: adviseren, control(eren) en faciliteren. Jouw eenheid bestaat uit zes teams: Financiën, Backoffice Financiën, Personeel & Organisatie, Informatie, Faciliteiten en Juridische Zaken. Je gaat samenwerken met zowel 138 vaste collega’s, als collega’s die op tijdelijke basis vanuit hun expertise bijdragen.

Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Wij bieden
Jij krijgt voor deze functie - afhankelijk van je ervaring - een salaris van minimaal € 3.287,60 en maximaal € 4.696,60 (schaal 11) bij een 36 urige werkweek (de vacature is voor 24 uur). Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet.

De provincie Overijssel staat voor een uitdagende en inspirerende werkomgeving. Wij zijn een moderne werkgever met betrokken, ondernemende en vakkundige medewerkers. Werken op basis van je talenten vinden wij belangrijk, daarom wordt je takenpakket daar zo veel mogelijk op afgestemd. Je krijgt bij ons veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen door middel van cursussen en opleidingen. Samen met je collega’s werk je binnen een informele werksfeer waar je ook kunt flexwerken. Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Geïnteresseerd?

 • Het 1e gesprek vindt plaats op 3 mei 2018
  3
  mei
  2018
 • Het 2e sollicitatiegesprek is op 9 mei 2018
  9
  mei
  2018
 • Het 3e gesprek vindt plaats op 15 mei 2018
  15
  mei
  2018

Meer weten?
Alle gesprekken zijn in Zwolle. Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal medewerk(st)ers van het team.

Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met mw. M. Oosterkamp, adviseur voor het team Bedrijfsvoering Informatie, op 038 499 90 93. 

Je kunt solliciteren tot 25 april 2018 (maak gebruik van de sollicitatieknop onderaan deze pagina).

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Locatie: Zwolle
Startdatum: 04-04-2018
Reageren voor: 26-04-2018
Contactpersonen: Lucien de Freitas