Vacature omschrijving


Wil jij werken aan duurzame en veilige infrastructuur?

Beleidsmedewerker duurzame en veilige infrastructuur

Duurzaamheid, innovaties, veiligheid en samenwerking in netwerken beïnvloeden steeds meer de instandhouding van onze infrastructuur. Wij zoeken iemand die ons helpt deze ontwikkelingen te vertalen naar kaders voor onze infrastructuur. De provincie Overijssel biedt jou hiervoor een inspirerende en vernieuwende werkomgeving. Je gaat werken in een omgeving waarin innovaties kans krijgen en waarin we elke dag streven naar verbetering.

Wat ga je doen?
Je werkt aan de kaders die nodig zijn voor het beheer en onderhoud van de infrastructuur, en neemt daar relevante trends en ontwikkelingen in mee. De doelstellingen op het gebied van duurzaamheid (zoals CO2-reductie en circulariteit), bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid moeten worden vertaald naar praktische kaders, zodat onze experts en projectleiders ze kunnen toepassen in de plannen. Jij kijkt integraal naar de opgave en gaat binnen en buiten de provincie op zoek naar informatie. Je weegt de belangen af, zorgt voor draagvlak bij je collega’s en het managementteam en onderbouwt voorstellen voor verbetering. En als die verbeteringen plaats vinden zorg je ook dat dát de nieuwe standaard wordt in de beleidskaders van ons assetmanagementsysteem. Je belangrijkste taken zijn:

 • Uitwerken van praktisch toepasbare kaders, o.a. voor duurzaamheid, binnen de aanpak Duurzaam GWW 2.0, en voor klimaatadaptatie;
 • Analyses uitvoeren van de afweging tussen prestaties, risico’s en kosten voor Life Cycle Analyse om onze infrastructuur duurzaam te onderhouden;
 • Opstellen van overige kaders, prestatiedoelstellingen en handvatten voor ons assetmanagementsysteem, bijvoorbeeld t.a.v. verkeersveiligheid of doorstroming.

Het team waar je in werkt bestaat uit 28 collega’s die gezamenlijk adviseren bij beleidsontwikkeling, infrastructurele projecten (zowel eigen projecten als projecten van derden) en de programmatische aanpak van het meerjarig groot onderhoud en vervanging van de infrastructuur. Je werkt ook veel samen met collega’s uit andere teams die op tactisch-operationeel niveau werken aan de provinciale (vaar)wegen en kunstwerken.

We zoeken een collega voor 36 uur per week,in eerste instantie een tijdelijke functie voor een periode van 1 jaar.

Wat breng jij mee?
Ben jij proactief en samenwerkingsgericht? Heb jij een afgeronde academische opleiding, bijvoorbeeld in de richting bedrijfs/bestuurskunde, innovatiemanagement of geografie? Ben jij een goede schrijver, maak je je snel nieuwe onderwerpen eigen en ben je analytisch sterk? Dan zijn we op zoek naar jou! We zoeken iemand die binnen onze eenheid Wegen en Kanalen veel wil leren en enthousiasme meebrengt.

Over de eenheid
Je gaat aan de slag bij de eenheid Wegen en Kanalen, één van de acht eenheden binnen de provincie Overijssel. Je draagt bij aan een veilige en vlotte verkeersafwikkeling binnen de provincie. Dat begint bij een goede zorg voor de provinciale infrastructuur. Je zorgt voor een maximale levensduur van wegen, vaarwegen en objecten zoals bruggen en sluizen. Daarnaast is de eenheid verantwoordelijk voor bodem- en asbestsanering binnen risicovolle gebieden. Jouw eenheid bestaat uit zeven teams: Leiding, Programmamanagement, Investeringen en Realisatie, Assetmanagement en Bodemsanering, Ontwikkeling en Expertise, Vaarwegbeheer en Installaties en Wegbeheer en Verkeer.

Meer informatie over de provincie Overijssel vind je op www.overijssel.nl.

Wij bieden
Jij krijgt voor deze functie afhankelijk van je ervaring een salaris van minimaal €2.811,95 en maximaal €4.017,08 (schaal 10) bij een 36 urige werkweek. Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van circa 22% van je jaarsalaris waar onder andere je vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof is ondergebracht. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je het budget inzet.

Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget van 22% van het jaarsalaris. Je bepaalt zelf binnen grenzen wanneer en waarvoor je dat budget inzet (verlof, vakantiegeld of eindejaarsuitkering, faciliteiten). De provincie Overijssel biedt een uitdagende en inspirerende werkomgeving. Werken op basis van talenten vinden wij belangrijk, daarom wordt jouw takenpakket daar zo veel mogelijk op afgestemd. Je krijgt bij ons veel ruimte om jezelf verder te ontwikkelen door middel van cursussen en opleidingen. Daarvoor staat een Persoonlijk Ontwikkelbudget (POB) van €5000,- per 5 jaar tot jouw beschikking. 

Bekijk onze werkomgeving op www.werkenbijoverijssel.nl.

Geïnteresseerd?

 • Het 1e sollicitatiegesprek is op 11 oktober 2018
  11
  okt
  2018
 • Het 2e sollicitatiegesprek is op 29 oktober 2018
  29
  okt
  2018
 • Het 3e sollicitatiegesprek is op 5 november 2018
  5
  nov
  2018

Meer weten?

Alle gesprekken zijn in Zwolle. Tijdens de selectie zul je kennismaken met een aantal medewerk(st)ers van het team. Een assessment of psychologische test kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor vragen over de functie en procedure kun je contact opnemen met Jan-Willem Grotenhuis, teamleider WKO, telefoonnummer 038 499 7155 of via het contactformulier

Solliciteer via de sollicitatielink voor 7 oktober 2018.

Provincie Overijssel maakt voor de invulling van deze vacature geen gebruik van een Werving & Selectiebureau of andere Intermediair. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Locatie: Zwolle
Werkuren: Flexwerken
Fulltime
Parttime
Projectgebaseerd
Werkdagen: Avond
Dag
Nacht
Ploegendienst
Weekend
Wisselende diensten
Startdatum: 17-09-2018
Reageren voor: 07-10-2018
Vacaturetype / functietype: Bepaalde tijd
Contract
Oproepkracht
Proeftijd
Seizoenarbeid
Stage
Tijdelijk
Trainee
Vast contract, onbepaalde tijd
Contactpersonen: Lucien de Freitas